تاثیر فضای مجازی در ایجاد دلهره غیرواقعی از «کرونا»
زهر ابراهیمی در گفت و گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه انسان موجودی متشکل از جسم و روح است و آسیبهای متعدد جسمی و روحی همواره در کمین او هستند، اظهار داشت: وجود بیماری ها، سلامت جسم و روح انسان را تهدید می نماید و بر انسان لازم و واجب است که درحفظ سلامت خویش کوشا باشد.
وی افزود: از طرفی نظام خلقت بر اساس سلسله علتهای مادی و معنوی اداره می شود بنابراین بیماری ها خودبه خود به وجود نمی آیند و بدون تلاش برای رفع آنها، مرتفع نمی شوند.
توجه به عوامل مادی و معنوی راهکار اصلی مقابله با بیماری هاست
کارشناس اخلاق نمایندگی مرکز ملی پاسخگویی به شبهات دینی اصفهان با بیان اینکه در نگاه اسلام آنچه می تواند راهکار مقابله با بیماری ها باشد توجه به عوامل مادی و معنوی است، تاکید کرد:. به عنوان مثال برای مقابله با ویروس کرونا توجه به دستورات بهداشتی و پزشکی و همچنین بهره بردن از عوامل پیشگیرانه و تقویت سیستم ایمنی بدن به شدت تاثیرگذاراست؛ این نوع دستورات در دایره ی سلسله امورمادی جای می گیرند و پزشکان به عنوان طبیبان جسم متولی توصیه و تذکر در این باب هستند.
وی ادامه داد: زمانی هم که توصیه هایی معنوی همچون خواندن دعا و یا دادن صدقه و توسل به ائمه، توسط برخی از بزرگان مطرح می شود به نوعی با هدف تکیه برسلسله علتهای معنوی گوشزد می گردد و بر این اساس بزرگان شریعت اسلام بر مبنای اصول دینی به مردم توصیه می کنند که برای مراقبت از خویش هم به دستورات بهداشتی و هم به تذکرات معنوی توجه نمایند.
یکی از حکمتهای بلا و گرفتاری، آزمایش انسان است/بشارت به استقامت کنندگان
ابراهیمی با تاکید بر اینکه ازجمله دستورات مهم معنوی توصیه به صبر است، ابرداز داشت: یکی از حکمتهای بلا و گرفتاری، آزمایش انسان است و قرآن در این زمینه ما را به صبر دعوت کرده است و می فرماید که «قطعاً همه شما را با چیزی از ترس، گرسنگی، و کاهش در مالها و جانها و میوه ها، آزمایش می کنیم و بشارت ده به استقامت کنندگان!».
وی اضافه کرد: علاوه بر این خواندن آیات ۵۱ سوره ی توبه، ۱۰۷ سوره ی یونس، آیه ی ۶ سوره ی هود، آیه ی ۶۰ سوره ی عنکبوت، آیه ی ۲ سوره ی فاطر و آیه ی ۳۸ سوره ی زمر طبق روایتی از حضرت علی علیه السلام در هنگام بلا و گرفتاری بسیار موثر است.
ملتهب شدن فضای مجازی منجر به ترس اکثر مردم شده
کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به فراگیر شدن ترس از بیماری کرونا در جامعه تصریح کرد: نکته مهم در باب ویروس کرونا این است که ملتهب شدن فضای مجازی منجر به ترس اکثر مردم شده و درواقع اگرچه در گذشته هم بیماری های خطرناکی وجود داشته اما پیشرفت تکنولوژی در جهان امروز ترس را هم به بیماری اضافه کرده است.
وی اضاف کرد: مردم نامسلمان ووهان چین از پنجره ها با هم حرف می زدند و به هم قوت قلب میدادند و همدیگر را به آرامش دعوت می کردند ما جای تاسف دارد اگر مردم مسلمان ایران تنها به ترساندن یکدیگر مشغول باشند چراکه این گونه رفتارها برازنده ی یک مسلمان حقیقی نیست.
اعتیاد به فضای مجازی عادت مردم ما شده است
ابراهیمی با تاکید بر این نکته که اعتیاد به فضای مجازی و بدتر از آن اعتیاد به خواندن خبرهای بد، عادت مردم ما شده است، اظهار داشت: همین مساله باعث شده تا مردم در شرایط فعلی از حیث روحی دچار ترس شَدید از بیماری شوند تا جایی که با خواندن علائم ویروس کرونا، گویا افراد، ناخواسته برخی از علائم را در وجود خود حس می کنند.
وی با اشاره به اینکه فرصت دادن به خودنمایی اخبار منفی، نتیجه ای جز یاس و عدم کارایی ندارد، تاکید کرد: توصیه می شود که ازفضای مجازی در حد اعتدال بهره گرفت و به استقبال خبرهای بد هم نرفت؛ البته این حرف به معنی سهل انگاری و عدم توجه به توصیه ها ویا ساده انگاشتن نقش این ویروس نیست.
کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با بیان اینکه اگرچه شدت شیوع ویروس کرونا زیاد است اما به شدت مرگبارنیست، گفت: از سویی راههای پیشگیری از آن هم بسته نیست و ما می توانیم با حفظ آرامش خویش سلامت جسم و روح خود را تامین نماییم؛ بنابراین هرخطری را باید به اندازه ی خودشنه کوچکتر و نه بزرگتر دید.
جامعه ما در مواجهه با شرایط سخت دارای بحران مدیریت نیست
وی با عنوان این مطلب که متاسفانه جامعه ما در مواجهه با شرایط سخت از جهات متعدد دارای از بحران مدیریت و عدم اطلاع رسانی دقیق و به موقع گرفته تا نحوه ی برخورد مردم با مشکلات دارای اشکال است، ابراز داشت: چندین برابر شدن هزینه ی ماسک، ترساندن یکدیگر، اشاعه ی شایعات، آمار غلط، استمرار پروازها به چین بعد از پیدا شدن این ویروس، تمسخر و کوچک نمایی از طریق جوک ساختن، بزرگ نمایی و افراط، مهندسی غلط افکار عمومی توسط برخی رسانه ها، اعلام افکار متنافض از منابع رسمی، بلا تکلیف بودن وضعیت تعطیلی مدارس و دانشگاه ها ازجمله ی این آسیبهاست که ما و مسئولان هر دو در ایجاد آنها سهیم هستیم.
ابراهمیمی تاکید کرد: مسئولین بی مسئولیت از خود ما هستند و از سیاره ای دیگر به زمین نیامده اند، بنابراین این ما هستیم که برخود ظلم می کنیم وبا بی توجهی به مسئولیت خویش، کار را برای دیگران سخت می نماییم چرا که جامعه همچون دومینویی می ماند که رفتارها بر یکدیگر اثرگذار است.