راه همراه شدن با حکومت مهدوی تجلی اخلاق در وجود انسان و خانواده است
«زهرا ابراهیمی» در گفتگو با با خبرنگار با خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان در خصوص نقش زنان در عصر غیبت و تربیت فرزندانی مهدی باور و مهدی یاور اظهار داشت: اگرچه هرساله خود را برای جشن میلاد آماده می کردیم و کوچه و خیابان ها را آذین می نمودیم، اما امسال ویروس کرونا توفیق آذین بندی و سرور اجتماعی را از ما گرفت، ولی در عین حال وظایف ما در عصر غیبت همواره برقرار است و بر هر مرد و زن واجب و لازم است که به مسئولیتهای خویش در زمان غیبت واقف باشند.
کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی با اشاره به وظایف منتظران در عصر غیبت گفت: زمینه سازی برای رسیدن به ظهور، وظایفی را بر عهده ی زنان می گذارد و آن ها به طور خاص و ویژه قادر خواهند بود هم به خودسازی پرداخته و هم با توجه به نقش مادری و همسری به تربیت نسل منتظر اقدام نمایند.
وی متذکر شد: از جمله ویژگی های مورد سفارش برای زنان، امر حیاست، حیا اگرچه برای زن و مرد لازم است اما طبق روایت داشتن این ویژگی برای زنان ضروری تر می باشد، امام صادق علیه السلام می فرمایند:اَلحَیاءُ عَشَرَةُ أَجزاءٍ تِسعَةٌ فِى النِّساءِ و َواحِدٌ فِى الرِّجالِ؛حیا ده جز دارد، نه جزء آن در زنان است و یک جزء در مردان.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: با توجه به شرایط امروزی اجتماع و نگاه ابزاری دنیای غرب به زن و همچنین تلاش غرب برای تسری دادن این نوع نگاه به کشورهای دیگر، بر زنان لازم و واجب است که برای تقویت ویژگی حیا در وجود خود بسیار کوشش نمایند.
وی با بیان اینکه قطعا تقویت حیا در وجود زن، نه تنها از حیث فردی برای خودسازی و تهذیب شخصی او موثر است بلکه مهمتر از آن تاثیرات اجتماعی بسیار قوی نیز دارد خاطر نشان کرد: نقش زنان را در بلایی که امروزه از ناحیه ی فسادهای اخلاقی بر سر جامعه ی ما می آید، نمی توان کتمان کرد اگرچه مردان در این امر نیز سهم خود را دارند.بنابراین رعایت حیا از جانب زنان می تواند درحل این معضل موثر باشد.
ابراهیمی اضافه کرد: گاهی برخی از افراد به دنبال راهکارهای سخت و یا عجیب و غریب می گردند تا خود را لایق حضرت ولی عصر(عج) قرار دهند در حالی که برای رسیدن به لبخند رضایت امام معصوم علیه السلام لازم نیست اعجازی صورت پذیرد یا اتفاق خارق العاده ای رخ دهد. رعایت حیا در جلسات خانوادگی و دوستانه و در محیط کار و درس و دانشگاه و همچنین حفظ حریم ها در گروه ها، پیج ها و کانال های مجازی از مصادیق عفت ورزی بانوان است که با اهتمام بر آن قادر خواهند بود نام خود را در لیست زمینه سازان ظهور ثبت نمایند.
کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی اضافه کرد: اگرچه برخی از روی جهالت برچسب به روز نبودن را به بانوان مومنه و محجبه می زنند و حفظ حجاب و حیا، گاهی ممکن است نتیجه ای جز مطرود شدن از جمع های خانوادگی و حتی اجتماعی را نداشته باشد، اما از نگاه دین، تحمل این سختی ها برای زنان نوعی جهاد محسوب شده و نزد خداوند متعال دارای اجر خواهند بود.
این کارشناس مذهبی افزود: یکی از عواملی که امروزه برخی از زنان را به سمت کم حجابی و بی حیایی سوق می دهد، عدم پذیرش توسط سایر زنان و فرار از سرزنش های جاهلانه است، وقتی یک زن به هویت حقیقی خویش پی ببرد و وجود خود را نه ابزار، بلکه حقیقتی باارزش بپندارد هرگز در برابر این مشکلات تسلیم نمی گردد، بی شک اصلاح و تحول درونی زنان به سمت حیا، منجر به اصلاح اجتماعی خواهد شد.
وی تاکید کرد: مهمترین شاخصه حکومت مهدوی اخلاق محوریست، پس بر همه ی ما لازم است که برای سنخیت روحی و رفتاری پیدا کردن با این حکومت تلاش کنیم و راه هم سنخ شدن با حکومت مهدوی تجلی اخلاق در وجود انسان است و از مهمترین جلوه های اخلاق اسلامی در وجود یک زن رعایت حیاست، پس زنان جامعه ی ما با رصد کردن میزان حیای خویش می توانند میزان سنخیت روحی و رفتاری خود را با حکومت مهدوی محک بزنند.
کارشناس اخلاق مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی ادامه داد: وجود حیا در زن توجه او را از امور بی ارزش به سمت امور مهم سوق می دهد. هنگامی که زن بنای کار خودش را بر بی حیایی در اجتماع بگذارد، خواه ناخواه تمام توجه اش به پذیرش توسط اجتماع معطوف می گردد و همواره خود را در مسابقه ی بی پایانی می پندارد که باید با تقویت مُد و مُد گرایی در خود، برنده ی این مسابقه باشد، به همین علت وقت و هزینه ی او صرف پسند اجتماع می گردد و برای وظایف اصلی خویش یعنی تربیت فرزند و همسرداری وقت و حوصله ای نخواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: این گروه از زنان در بزنگاه های اجتماعی نیز از قدرت لازم برای حضور برخوردار نخواهند بود، خداوند در قرآن می فرماید:یا اَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا قُواَنْفُسَکُمْ وَ اَهْدیِکُمْ نَاراً ای کسانی که ایمان آورده اید خود و فرزندان تان را از (عذاب) آتش حفظ کنید.
ابراهیمی یادآور شد: با نظر به آیات الهی بدین نتیجه می رسیم که توجه به سعادت اخروی فرزندان از وظایف والدین است، لذا نقش مادران در تربیت نسلی منتظر می تواند به سعادتمندی فرزندان منجر گردد.
وی با بیان اینکهب برخیاز بانوان به وجود حضرت ولی عصر (عج) علاقمند هستند و خود را منتظران ظهور می دانند، اما در رفتار خود حیای لازم را در برابر نامحرم بخرج نمی دهند گفت: این نوع انتظار، انتظار سازنده نخواهد بود.
وی با اشاره به اینکهز زنانبه دلیل داشتن عواطف و احساسات قوی، دلشان رحیم و مهربان است و به همین دلیل بهتر می توانند عطوفت و مهربانی امام زمان را به فرزندان خود منتقل کنند افزود: در دیدگاه اسلام اساس خانواده بر مهر و محبت بنا شده و گرداننده ی اصلی چرخ محبت در زندگی، زنان هستند، بنابراین زنان می توانند با تزریق محبت الهی در وجود فرزندانشان، آنان را یارانی آماده در رکاب حضرت بار بیاورند.
کارشناس مذهبی ادامه داد: یک زن وقتی با حیای خود در جامعه در نقش یک جهادگرزمینه ساز ظهور حاضر گردد، می تواند به شکل عملی کیفیت بندگی و حمایت از امام را به فرزندان خویش بیاموزد